Banden 

Vandaag de dag is er zo'n enorme keus aan banden, dat u bijna niet meer weet wat voor uw auto geschikt is. Elke weg- of weersituatie vraagt om specifieke kwaliteiten van een autoband. En wanneer moeten de banden vervangen worden? Bij een profieldiepte van 1,6 millimeter zijn banden wetelijk aan vervanging toe maar wij adviseren u om deze eerder te vervangen.  Bij winterbanden is dit anders en is dit per land verschillend, Oostenrijk heeft bijvoorbeeld een minimale eis van 4 millimeter profiel. Wanneer u veilig en comfortabel wilt rijden, zijn goede banden een vereiste. 

Autobanden zijn er in allerlei soorten en maten. De kwaliteit van de banden is de afgelopen jaren sterk gestegen. met name een betere rubbersamenstelling, de toepassing van het modernste karkasmateriaal en de opbouw van het loopvlak zorgen dat een moderne band werkelijk een hightech product is.

Dit hightech product zorgt ervoor dat:

  1. De rolweerstand verminderd
  2. Het geluidsniveau daald
  3. De slijtage sterk verminderd
  4. Het stuurgedrag sterk verbeterd
  5. Het comfort van de banden sterk is toegenomen

Prijs/Kwaliteit


De prijs van een band is een belangrijk koopargument voor u als klant. Toch wordt de kwaliteit van de technische dienstverlening, de voorlichting en deskundig advisering steeds belangrijker. Vakmanschap en kennis op het gebied van montage, balanceren en uitlijnen zijn voor hightech producten zoals banden onontbeerlijk.

Autobedrijf van Oostrum levert, als vakman, banden van alle bekende merken tegen concurrerende prijzen.

Uitlijning:
Klachten zoals bandenslijtage aan de buiten -of binnenkant, het naar een kant trekken van de auto, het zwaar of licht sturen van de auto, het niet fijn de bocht in of uit sturen van de auto, het niet terugdraaien van het stuur na een bocht kan betekenen dat de auto niet correct is uitgelijnd.

Het uitlijnen van een auto is een specialisme, waarbij het niet alleen bij sporing stellen blijft. zoals vaak wordt gedacht. Ook wielvlucht en askanteling spelen een belangrijke rol.

Bij ons kunt u voor 2 en 4 wiel uitlijning terecht.

Autobedrijf Van Oostrum © 2022