APK


Als autobezitter weet u dat u om de zoveel tijd uw auto APK (Algemene Periodieke Keuring) moet laten keuren. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. 
Voor nieuwe auto's geldt een andere periode voor APK-keuring dan voor gebruikte auto's. Ook voor auto's ouder dan 30 jaar en auto's van voor 1960 zijn andere regels. Check op deze pagina uw kenteken wanneer de APK van uw auto vervalt.
De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Het moet dan ook niet verward worden met een servicebeurt waarbij er naar meer onderdelen gekeken wordt. Servicebeurten zijn bij moderne auto's minder vaak, maar zéker wel nodig. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. 

Bij ons kunt u uiteraard terecht voor uw jaarlijkse APK-keuring. In combinatie met een grote onderhoudsbeurt is de APK-keuring gratis!
U betaalt dan alleen voor de viergasmeting (benzine),  roetmeting (diesel) of EOBD test (alle auto's vanaf 01-01-2006) en de afmeldkosten.

Wanneer moet uw auto APK gekeurd worden?

Als u op onderstaand kenteken klikt kunt u bij het RDW bekijken wanneer uw auto gekeurd moet worden

 

 

Autobedrijf Van Oostrum © 2022